The Consolation


The Consolation er aktuelle med det anmelderroste album ‘Heartland’. Albummet er tilgængeligt på CD, vinyl og digital streaming via http://smarturl.it/ConsolationHeartland

“Danmarks absolut bedste repræsentanter for countryrock-musikken…”
Ole Jacobsen, P5

“Velkomponeret, veludført dansk musik”
Alex Nyborg Madsen, P5

The Consolation er blandt bannerførerne på den danske scene for country rock og americana. Kvintetten har base i København, men har medlemmer fra hele landet, og et enkelt medlem fra Sverige. The Consolations singler har siden begyndelsen nydt godt af solid airplay på blandet andet P4 og P5, og bandets smittende og melodiøse blanding af country og amerikansk inspireret rock, har givet dem en loyal og støt voksende fanskare i alle afkroge af kongeriget. Radiosange som ‘Portland Girl’, ‘Manitoba’, ‘Miss America’, ‘Heartland’, ‘Mary Sue’ og ‘The Fire’, har etableret bandet i bevidstheden hos tusindvis af fans af stærk sangskrivning og varm, håndspillet americana.

Orkesteret har siden slutningen af 2015 turneret omfattende i hele Danmark. På festivaler, regionale spillesteder, musikforeninger, kulturhuse og musikværtshuse. Sågar i fængsler, i bedste Johnny Cash-stil. Denne høje koncertaktivitet har været med til at opbygge et bredt publikum, med fans i alle aldersgrupper og med kærligheden til den velskrevne sang og den solide, håndspillede musik til fælles. The Consolations musik har også vakt opmærksomhed i det store udland, blandt andet i USA, Canada, Irland, Kina og Tyskland.

Bandets inspirationskilder spænder vidt, fra countrykoryfæer som Johnny Cash, Merle Haggard og Waylon Jennings, over folk rock-pionerer som Neil Young, The Band og Bob Dylan, til senere countryrockartister som The Eagles, Bruce Springsteen og Tom Petty & The Heartbreakers. Men på trods af forbillederne, så har The Consolation sin helt egen sound, som er unik for den hjemlige musikscene. Det er en således en smeltedigel af amerikanermusik af bedste skuffe, men tilført et distinkt nordisk islæt, hvor melankolien og eftertænksomheden ofte sniger sig elegant ind i de iørefaldende sange. Bandet skaber et univers, hvor hjemve møder udlængsel, og hvor også små som store samfundsmæssige emner tages op.

Live leverer The Consolation et stærkt og gennemført show, hvor publikum på intet tidspunkt får lov at kede sig. Der inviteres med på en rejse igennem et varmt og autentisk musikunivers, hvor stærke melodier og emner afløser hinanden, i arrangementer der opbryder og udfordrer genrekonventionerne, men samtidig har en kerne af autenticitet og nerve, som kun ganske få bestrider i Danmark. Her er noget til både hjerne, til hjerte og til danselystne fødder.

Bandet består foruden Nis Gaarde (vokal, guitar, banjo, m.m.) af Sven Busck Andersen (trommer), Jacob Svensson (bas), Vincent Daly (elguitar) og Uffe Nørtoft (pedalsteel, dobro).

I 2018 udkom The Consolations anmelderroste album, ‘Heartland’. I skrivende stund er hele 7 skæringer ud af 10 blevet spillet på P5, og lokalradioer i hele landet spiller singler fra udgivelsen. Sagt om ‘Heartland’:

“Country and classic rock combine for an enjoyable Danish take on americana”
Andrew Frolish, Americana UK (britisk medie)

“Noget af det absolut bedste der er hørt indenfor genren på disse breddegrader meget længe… Troværdigt og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international”
Mads Kornum, Side 33

“Nis Gaarde synger godt med den autoritet og selvbevidsthed, der hører med til den store stolte amerikanske tradition for fortællende rock… The Consolation bjergtager mig med et album, der minder mig om store album fra min ungdom.”
Carsten Præst, CAPAC

“De fem herrer har kompetent greb om genren… Lige i skabet”
Kulturkongen

“Velskrevne sange. The Consolation har et stort potentiale”
Rootszone

“Højt niveau… det er svært at sige noget negativt om pladen… fem stjerner”
ShoutOutMusic

“Stilrent. Godt spil og varme vokaler”
GFR Rock