Danser med Drenge


Det går ikke stille af, når Danser med Drenge giver koncert – det ved enhver, der har været til en DmD-koncert. Mange tusinde danskere, der har oplevet Danser med Drenge på scenen, kalder dem for Danmarks bedste live-band. En koncert med DmD er en garanti for fællessang og fest. Sådan vil det også foregå, når DmD åbner tour-sæsonen 2010 i Torvehallerne Vejle 8. april og Vega, København 9. april. Herefter går det slag i slag med koncerter landet rundt henover foråret og sommeren.

”Langtidsholdbar” er en passende betegnelse at hæfte på Danser med Drenge, efter deres 15- års jubilæum sidste år, som blev fejret med udgivelsen af jubilæums DVD-albummet ”15 år i røg og damp”. Bandet har siden starten af 90-erne skabt den ene dansksprogede ørehænger efter den anden, mens deres mange koncerter har tiltrukket et stadigt større publikum.

Indtil videre har Danser med Drenge overlevet alle de kriser, karrieren har budt på – både dødsfald, svigtende pladesalg, dårlig omtale, retssager og trafikuheld. Bandet har hver gang formået at vende stærkere tilbage. Resultatet er, at DmD i dag står som et af landets stærkeste live-bands, med et flot bagkatalog af kendte sange, som de fleste danskere elsker at synge med på, fx: Hvorlænge vil du ydmyge dig? – Er der nogen i himlen? – Ud under åben himmel – Grib chancen – Rejs dig op og kom videre – Kære lillesøster – En dejlig morgen – Tag godt imod ham. Det er dog først og fremmest hårdt arbejde på scenerne, der har bragt DmD til tops. Succesen skyldes ifølge de trofaste fans, at DmD har en meget smittende live-optræden med den fantastiske sangerinde Rie Rasmussen i front. Hun fører an i fællessangen med publikum – og med bandets ”gamle onkler”: kapelmester Klaus Kjellerup – som står for sangskrivningen i DmD – og hans barndomsven, keyboardspiller & sanger Henrik Stanley Møller, aka ”Onkel Stanley”. De øvrige medlemmer i det tæt sammenspillede band er guitaristen Steffen ”Pastor” Qwist – keyboardmand Morten ”Oberst” Bolvig & trommeslager Kasper Langkjær.