Darson & Friend


Darson & Friend – Debutalbum 220618

Antallet af mandlige LGBT pop sangskrivere i Danmark kan tælles på få hænder. Når man så lægger til at Tomas Thordarson og Henrik Raabo’s er 2 voksne mænd på hver sin side af de 50 år – ja, så kan man roligt sig e at Darson & Friend udgav deres debutalbum ”Reset” i sommeren 2018 som den grimme ælling i en ellers heteronormativ og ungdomsdyrkende dansk popbranche.

Thomas og Henrik er venner – både musikalske og privat. De mødtes i bandet Latin Fever i starten af 0’erne. Så skulle Tomas lige igennem Grand Prix møllen som vinder i 2004 og ud igen nogle år senere som et andet menneske.

Ønsket om en ny retning, om et seriøst samarbejde om god popmusik, førte til Darson & Friend, en duo be stående af 2 meget forskellige personer; Tomas: Fænomenal dygtig sanger og talentfuld sangskriver med bl ik for den gode melodi. Henrik: Multiinstrumentalist og producer med en alsidig og intelligent ind gangsvinkel til musik. .

”Reset” handler om at nulstille sig. En unik position her i livet, hvor ens liv tager en drejning. Det handler om frigørelse og en frisk start, men så sandelig også om tab, sorg og angsten for det nye og ukendte. Skrevet ud fra personlige oplevelser til både heteroer og LGBT’er – til alle som savner god, gennemarbejdet moderne popmusik fra en voksen synsvinkel.


Keep holding on

I was lost

Tomas Thordarson:
Bedst kendt fra Dansk Melodi Grand Prix 2004, hvor vindersangen “Sig det´løgn” gav ham en tur på spisesedlerne rundt om i landet. Hans stemme og per formance, som allerede var blevet kendt på TV et par år før i programmet ”Stjerne for en aften”, slog de andre ko nkurrenter med flere længder den aften. Det førte til en eventyrlig, men også kaotisk tid med optræden i Eurovisionens Grand Prix, ”verdensberømmelse i Danmark”, pla deudgivelse og jobs i kalenderen, både i Danmark og internationalt.
I alle årene efter er Tomas flittigt blevet brugt som ”partymaker”, for firmaer og det københavnske jetset, når de skal bruge underholdning af en helt særligt kaliber med en suveræn sanger i front.
Han har desuden haft eget firma og arbejder til dagligt som chef konsulent.

Henrik Raabo:
Bassist, guitarist, pianist m.m. – uddannet på Rytmisk Konservatorium i København – og gennem de sidste mange år særdeles aktiv på den danske livescene. Desuden udgivelser i eget navn og medvirken på en række udgivelser som musiker og sideman/producer. Han er på landevejen 40- 50 gange om året som bassist.
Underviser på Musikvidenskabeligt Institut og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i praktisk/pædagogiske fag og har også udgivet fagbøger på dette felt.
Spiller i projektet Markussen & Raabo, som udgav albummet ”In Time” i 2013, produceret af Henrik Raabo.

Kontakt os her!