Mikkel Nordsø Band


Mikkel Nordsø Band er nærmest inkarnationen af et fusionsorkester! Fængende temaer, fyrige solos, forrygende samspil og ikke mindst en voldsom liveenergi med en livgivende blanding af rock og latin. Det hele kan høres meget levende på MIKKEL NORDSØ BAND LIVE (Stunt Records STUCD 06162).

Mikkel Nordsø Band er en legestue, men aldrig laissez-faire. Dertil har musikerne for megen respekt for hinanden og for musikken. Den rytmiske akse har gennem alle årene været trommeslageren Ole Theill, der ikke slår, men spiller på trommer; og den underspillende, diskret meddigtende bassist Peter Danstrup. Ben Besiakov er her og der og alle de rigtige steder med fede soli og pulserende keyboard – og orgellyde. Det telepatiske perkussion-tandem Jacob Andersen og Klavs Nordsø er her udvidet med fabelagtige Raul Rekow, som har en gennemslagskraft, der vil noget. Raul Rekow har, i mere end 30 år, spillet med Santana, og når han ikke lige er på tur med ham, stiller han hellere end gerne op med Mikkel Nordsø Band.

Mikkel Nordsø Band er et orkester, der langt hen af vejen er historien om Mikkel Nordsøs liv. Historien om et orkester, en gruppe venner, som enten er i familie, føles som familie eller bare har en loyalitet, der er unik. Mikkel Nordsø vakte allerede som 15-16 årig opsigt, og siden var han musikalsk vidunderbarn med latin-pioneerne Buki-Yamaz, et af 70’ernes stilskabende danske bands. Sidenhen, som instrumental toneangiver i Sneakers, redefinerede han simpelthen dansk rockguitar, så den aldrig blev det samme.

Popspotlightet kom gradvist for tæt på & overbelyste musikken, så Nordsø vendte tilbage til udgangspunktet: en musik, der er lige så uafhængig af konjunktursvinginger, som den er afhængig af indbyrdes kommunikation. Kald det jazz, kald det fusion, kald det verdensmusik, kald det Mikkel Nordsø Band. Det startede som et jam-orkester, der efter en periode fandt en fast besætning, og som siden har været en enhed. Bandet har allerede holdt sit 20-årige jubilæum, og er stadig tro mod den klanglige eventyrlyst og de oprindelige uudtømmelige inspirationskilder. Inspiration, som udspringer fra så forskellige og alligevel indbyrdes relaterede musikere, som Miles Davis, Carlos Santana, Stevie Wonder og John McLaughlin’s Mahavishnu Orchestra.

Mikkel Nordsø har ry for at være an af de bedste og mest originale danske guitarister, hvad enten han fyrer op for hårde rockudladninger, spiller medrivende eller letflydende salsa, går flamenco-guitaristerne seriøst i bedende eller spiller jazz. Efter at have levet et halvt århundrede som guitarnørd uden musikalske kompromiser, står han i dag på toppen af sin karriere. Mikkel Nordsø Band er en forlængelse af denne originale musikalske personlighed. Hør selv Mikkel og bandet, når de fyrer op under kedlerne!!!Bandet:

Mikkel Nordsø (g, g-synth)
Ben Besiakov (p, keyb)
Peter Danstrup (b)
Ole Theill (dr)
Klavs Nordsø (perc)
Jakob Andersen (perc)
Raul Rekow (congas, bongos, perc)